top of page

Energiewerk helpt jou om iets mogelijk te maken

Jij wilt iets.

Dat kan van alles zijn maar neem als voorbeeld een cursus bij ons. MAAR JA.

Je leven is best al vol met van alles.

En je wilt je agenda niet nog verder overbelasten of dingen die je zo broodnodig hebt opgeven.

’s Avonds heb je bovendien niet zoveel energie meer.

Eigenlijk niet zoveel money’s. Dus toch maar niet doen dan?

Wacht ff!!!!!!!

Je hebt dus helder dat je met de cursus zou willen starten. Er is dus een duidelijke wens of noem het een doel

Dan heb je mooi materiaal om alvast een oefening in energiewerk te doen.

Bij energie werkt het altijd zo dat jij vorm, richting en kleur geeft aan jouw energie.

Echter als je een dilemma ervaart is de verleiding groot om de energie de verkeerde richting op te sturen. Gewend als we zijn aan het oplossen van “problemen”.

Er zijn als het ware 2 richtingen. De ene kant jouw doel, opdracht, verlangen, harten wens. De andere kant met de beren op de weg, valkuilen…..

Dat maakt het onzeker, of je je doel wel gaat bereiken. Het doet een appel op het inzetten van strategieën die je heel goed kent. Bijvoorbeeld controle proberen te verkrijgen of behouden, opgeven, beter je best gaan doen of zelfs in vechtstand schieten…..

Daarmee stuur je je energie dus al snel in de richting van de belemmeringen.

En helaas voor jou. Wat je aandacht geeft groeit. Dus worden die beren dikker, de bergen hoger en jouw wens of doel hoe langer onbereikbaarder.

Stel…..

Dat jij erop vertrouwt dat datgene wat jij zo graag wilt, werkelijkheid gaat worden. Je voedt jouw wens met jouw aandacht. Hóe het er van moet gaan komen, kun je jezelf nu nog niet voorstellen.

Dit is toch wel even een ding omdat je hoofd het zo graag wil een strategie wil voorbereiden.

Maar in contact blijven met dat wat je echt wilt, creëert ruimte voor energie om er naar toe te stromen. Zelfs wanneer “je doet alsof”. En daar waar energie naar toe stroomt kan iets ontstaan. Tot leven komen. Vorm krijgen.

En voor je het weet zit je bij ons in de les om je dit verder eigen te gaan maken. Energie te laten stromen naar wat er voor jou echt toe doet.

“De natuur heeft het zo geregeld dat de belangrijkste dingen in ons leven ongecompliceerd zijn en gewoon gebeuren” Christina von Dreien


Comments


bottom of page