top of page

Oefening voor thuis - wat was ik ook al weer van plan

Wat was ik ook al weer van plan?

  • Ga ergens rustig zitten waar je niet wordt gestoord. En wees eerst gewoon een kwartiertje stil en steeds meer aanwezig in het nu.

  • Visualiseer je levenslijn van nul tot nu voor je. En stel je dan voor dat je voorbij het punt van je geboorte gaat, naar het moment dat je besloot op aarde te komen en geboren te worden. Vraag jezelf welk doel je op dat moment had. Vraag om een kleur of vorm die dat doel symboliseert.Meestal is het antwoord heel kort.

  • Visualiseer jezelf dan op je levensweg. Nu. Kijk eens wat je aan het doen bent en hoe. Visualiseer dan dat je je levensdoel of vorm in je handen neemt. Vraag jezelf of er nu zaken, gedrag, overtuigingen in je leven zijn, die in overeenstemming zijn met je levensdoel. Verbind ze met de kleur of vorm van je doel. Kijk en voel wat er gebeurt. Laat dan naar voren komen wat er niet in overeenstemming is met je levensdoel.

  • Stel je voor dat je verder gaat op je levenspad en achterlaat wat niet meer klopt voor jou. Laat dan naar voren komen of er iets is wat je nu wilt gaan doen op het pad dat voor je ligt. Stel je voor dat je dat meeneemt en verbindt het met je levensdoel.

  • Neem de tijd om je ervaring op te schrijven of weer te geven in een tekening of schilderij. Wat wil je vormgeven in je leven nu. Maak een actieplan. Ga het doen.

Комментарии


bottom of page