top of page

Het Team

Foto Marion Heijmans

Hoi, ik ben Marion Heijmans

Echt zijn, echt voelen en leven. 

Elke dag opnieuw ben ik nieuwsgierig naar de verhalen om me heen. Ik voel, ik luister en ik deel.

Er is zoveel te ontdekken in de wereld om me heen. 

Ik ben een gelukkig mens dat ik heb geleerd te communiceren met en zonder woorden. 

Zodat ook het verhaal dat niet met woorden wordt verteld, een stem krijgt en wordt gehoord. 

Mijn verhaal

‘Follow your own path’ staat op een van de posters van Intuitief Traject. Ik denk dan terug aan de weg, die ik heb afgelegd voordat ik leraar werd aan de school voor intuïtieve ontwikkeling. Mijn pad leidde me van Nederland naar Egypte en weer terug. Ik deed een universitaire opleiding, een HBO-, en tot slot nog een MBO opleiding. Ik ben getrouwd en weer gescheiden, ziek geweest en weer gezond geworden. En, achteraf bekeken, hebben al deze ervaringen me vooral steeds dichter bij mezelf gebracht. 

 

Per toeval (?) en eigenlijk meer voor de ‘leuk’ volgde ik in 2005 een cursus ‘intuïtieve communicatie met dieren’. De omstandigheden waren optimaal zodat ik, letterlijk, de dag na die cursus, aan de slag kon als dierentolk. Al was dit vooraf niet mijn intentie. De dieren en hun mensen zetten me op het pad van de Bach bloesem remedies. En hoe bijzonder was het dat daarna een consult voor een vermiste kat me voor de deur van Intuïtief Traject bracht! 

 

Hier leerde ik bewust omgaan met mijn eigen energie. Ik leerde luisteren naar de bron van kennis en weten, die ik ín míj draag.  Ik leerde opruimen, bijstellen, loslaten en mezelf steeds verder ‘ont-wikkelen’. Ik leerde te vertrouwen op de antwoorden in mezelf.  Ik leerde helder te communiceren met mezelf èn met anderen.  

 

Ik voel me een gelukkig mens dat ik heb geleerd me, met en zonder woorden, met een ander te verbinden. Elke dag opnieuw ben ik nieuwsgierig naar de verhalen om me heen. Ik voel, ik luister en ik deel. Wat de ander niet in woorden weet te duiden, kan ik laten klinken. Iemand die niet kan spreken, kan ik een stem geven. Zodat zij gehoord worden en gezien. Mens, dier en plant. In het Nederlands, Arabisch of in de taal van energie. Niet zweverig, maar stevig staand op aarde met de zon boven mij. 

 

Het is me een voorrecht om die rijkdom met jullie te kunnen delen op deze bijzondere school en in elke cursus een stukje mee te lopen op jullie pad.  

Echt zijn, echt voelen en leven. Het heeft een tijdje geduurd voor ik het kon, maar ik geniet volop. Er is zoveel te ontdekken en beleven in de wereld om ons heen.  

 

Ik nodig je uit: ‘Ga mee op pad!’ 

Marion Heijmans

Telefoon : 06 2342 4990
E-mail : marionandrea_heijmans@hotmail.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page