top of page

Het Team

Foto Joke Klein Ikkink

Hallo, ik ben Joke Klein Ikkink

Vanaf de eerste les intuïtieve ontwikkeling wist ik dat dit mijn weg was, dat ik met behulp van de lessen die ik kreeg alles wat ik diep van binnen al wist weer kon gaan gebruiken.  Dat ik mijn verstand niet altijd voorrang hoefde te geven, Dat wat ik voelde vaak klopte, dat ik mijn intuïtie mocht volgen, ik mijn waarheid mocht leven en dat ik mij steeds opnieuw kon verbinden met het goddelijke in mezelf , de aarde en de kosmos.

Het heeft mij en mijn leven veranderd. Ik voel me op mijn plek hier op aarde en in mijn leven.  Ik geniet, leer, ontdek, groei en leef voluit.

Mijn verhaal

 

Ik was een kind dat veel zag, hoorde en voelde. Ook stelde ik grote vragen over het leven, de dood, de hemel, de hel, eeuwigheid ,de sterren en nog veel meer. Soms kreeg ik antwoorden, vaak ook niet. Alles maakte diepe indruk op me en de wereld voelde regelmatig te groot, niet fijn en te onveilig voor mij.

Ik groeide op, werd steviger, stelde minder vragen en accepteerde dat er op veel grote vragen geen antwoorden waren. Ik werd minder gevoelig en leerde me aanpassen. Door mijn  verstand goed te gebruiken had ik een goed controlesysteem ontwikkeld  en mijn gevoel grotendeels uitgeschakeld.

Toch klopte er iets niet helemaal.

Eenmaal volwassen en werkzaam in de jeugdhulpverlening viel het me op dat ik na gesprekken met cliënten ineens heel moe kon zijn, hun emoties overnam en dat ik tijdens vergaderingen allerlei niet uitgesproken berichten waarnam waardoor ik in de war raakte.

Daar moest ik iets mee.
 

“Toevallig” ontdekte ik in die tijd, een boek van Linda Keen over intuïtieve ontwikkeling. Er stonden oefeningen in over jezelf afschermen, energie uitwisselen , gronden, rozen zetten. Het maakte iets in me wakker, ik wilde daar mee van weten. Na wat zoeken (het waren de jaren negentig van de vorige eeuw) kwam ik terecht bij het Centrum voor Leven en Intuïtie  waar ze cursussen intuïtieve ontwikkeling gaven. Ik heb me opgegeven , ben begonnen en nooit meer opgehouden. Ik leerde dat je je intuïtie kan en mag gebruiken, dat het een waardevol instrument is, dat je een eigen ruimte hebt en dat je die ruimte af kunt schermen, er kleur in kunt zetten en van jou kunt maken. Dat gronden je helpt om bij jezelf te blijven, in het hier en nu te komen en dat je energie kunt uitwisselen met anderen.

En inmiddels geef ik al heel wat jaren met veel enthousiasme les bij Intuïtief Traject, werk ik met veel plezier als jeugdmaatschappelijk werkster en begeleid ik veel ouders en kinderen die hooggevoelig zijn.

Joke Klein Ikkink

Telefoon : 06 
E-mail : joke.kleininkkink@hotmail.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page