Workshop

Naast de cursussen bieden we ook regelmatig workshops aan. Soms is het een enkele les, soms een paar.
Schrijf je in voor de workshop die jou aanspreekt. Dat kan tot een week van te voren.
Houd voor het actuele aanbod onze website in de gaten.

Stem en Ziel

Onze stem is de directe expressie van de ziel.

Laat jij van je horen? Een prachtige presentatie van jouw lied, poëzie voordracht of  een speelse klankimprovisatie. Ja, inderdaad, dat vergt een zekere moed en een enthousiasme om de sprong te wagen.

De beloning is groot, het geeft je de ervaring, dat je iets bijzonders hebt verricht. Stemexpressie is een avontuur. Je doet wat bij jou past.

De methodiek Wortels en Vleugels biedt je nieuwe mogelijkheden om je op jouw eigen en oorspronkelijke manier te uiten en jezelf vorm te geven.
Stemmingen en emoties kunnen daarbij een bron van inspiratie zijn. Ook de moeilijke emoties krijgen in de workshop alle aandacht en hun plek. Zij zijn de motor voor transformaties, waardoor je schoonheid die in die emoties verscholen zit leert kennen. Elke klank  elke emotie wordt onvoorwaardelijk op zijn waarde geschat.

Nijmegen | 23 februari 2019 | zaterdag 10.30 – 16.30 | voor iedereen

Gastleraar Maurice Willems, psychotherapeut en stemexpressieman

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen is een reis naar binnen. Je gaat met verf, krijt en oliepastel vorm geven aan jouw innerlijke beleving. Naarmate er meer overgave is, wordt je intuïtie verfijnder. Het kan zijn dat je op weerstand stuit of een blokkade tegenkomt en het kan ook zijn dat de innerlijke stroom je meeneemt. Alles is goed. Het is een prachtige oefening om bewust te luisteren naar je geest en het voelen van je lichaam. Op deze zondag ga je een hele dag op een expressieve en intuïtieve manier spelen. Iedere keer stem je weer af: waar heb ik nu behoefte aan? Gewoon door te kijken naar het beeld.

We beginnen de dag met een gezamenlijke oefening. Daarna ga je aan de slag met je eigen werk. Aan het einde van de dag is er ruimte voor het bespreken van ieders werk. Voor deze dag heb je absoluut geen ervaring, talent of spullen nodig. Alles is er al.

Nijmegen | 7 april 2019 | zondag 10.30 – 16.30 | voor iedereen

Gastleraar Desiree Feelen, creatief therapeut

Vrouwenmiddag

Hoe fijn is het om even alleen met vrouwen bij elkaar te komen. Samen stromen, vrouwelijke gronding, voelen hoe het is om vrouw te zijn en hoe leuk dat is. En het lichaam krijgt ook uitgebreid de aandacht. Kortom een vrouwenmiddag!

Nijmegen | 17 november 2019 | zaterdag 14.00 – 16.30 | na basis 1

Frisse blik op je praktijk / bedrijf

Ben jij er aan toe om nieuwe energie vrij te maken, wil je aanpakken, je praktijk/ bedrijf écht neerzetten? Door de oefeningen in les 1  kun je een frisse blik werpen op de fase waar je nu in zit; ontdekken of jij on purpose bent en hoe je kunt bewegen in de richting die van daaruit bij je past. In les 2 ga je die nieuwe energie op een concrete manier vormgeven en ondersteunen met een creatieve boost, Je maakt een soul collagekaart; eerst knippen en plakken en daarna de beelden die jij creëert laten spreken.

Na de basisopleiding (1,2,3) met een eigen praktijk/bedrijf of je nu coach of metaalbewerker bent

Levenskracht

Zin om weer eens een avondje op stroom te komen en in contact te zijn met wat er in jou leeft? Wist je dat emoties beweging brengen in jouw levenskracht? Je lichaam spreekt de taal van emoties. Zo kun je een brok in je keel hebben, een knoop in je maag en kun je van je hart een moordkuil maken. Wil je nu eens niet serieus en ingewikkeld doen over emoties of je hoofd erover breken? Een emotie duurt in werkelijkheid namelijk 5 minuten. Het spelen van emoties is een levendig, verrassend, plezierig en bevrijdend spel. Het schept ruimte waarin vastzittende emoties kunnen oplossen.

 

Intuitie & werk

Je intuïtie is niet iets wat je thuis laat als je aan het werk gaat. Sterker nog, je kunt je intuïtie juist heel goed gebruiken in een zakelijk context. Zoals kansen en onjuistheden aanvoelen, beslissen met je hart, creativiteit aanboren, écht overeind blijven in een pittig overleg en een bijzondere klant of collega niet mee naar huis nemen.

Alles wat je tot nu toe hebt geleerd is bruikbaar. Leer je energiegereedschap toe te passen in je werk! Je krijgt praktische & persoonlijke tips en er is ruimte om een casus in te brengen.

Te volgen na basiscursus 1.