Alle workshops

Heel je hart
De basisfunctie van het hartchakra is oordeel loos liefhebben. Dat begint met jezelf van waarde vinden. Erkennen dat de ander gelijkwaardig is en net als jij op zoek naar levensgeluk. Je hart staat in verbinding met je handen, om te kunnen geven en ontvangen, om te helen, jezelf en de ander. Wat belemmert je om in je liefdevolle kant te stappen? Waarom huilt je hart? Waar verlangt je hart naar? Als je met heel je hart aanwezig bent dan heel je met je hart! Niet alleen jezelf maar ook de ander.
Door Wilco Boekhorst
Nijmegen |  Heel je hart  |  19.30-22.00 |  woensdag 1 juni |  € 32,50

 

Chakra Yoga
Wil je meer weten over de functie en werking van chakra`s en over de  belangrijkste energiebanen in ons lichaam, de Ida en de Pingela ?
Yogaleraar Irene legt het je uit en leert je eenvoudige yogahoudingen  waarmee je chakra`s kunt activeren en eventuele  blokkades los kunt laten.
Ook leer je ademhalingsoefeningen waarmee je  thuis zelf aan de slag kunt om je chakra`s in balans te houden.  Een actieve workshop!
Door Irene Klein Ikkink
Nijmegen |  workshop chakra yoga  |  10.30-13.00 |  zaterdag 11 juni |  € 32,50

Soulcollage
SoulCollage® is een creatieve, speelse en intuïtieve workshop, waarin je je eigen zielenkaarten maakt. Eerst selecteer  je afbeeldingen die jou gevoelsmatig aanspreken. Daarna ga je de kaart “lezen” in een klein groepje. Je laat je verrassen door wat de kaart  je “vertelt”. Het resultaat is vaak een verrassend inzicht waar je verder mee kan. Het kan een antwoord geven op een vraag die je al een tijd had of een richting aangeven waarop je de komende tijd je aandacht kunt vestigen omdat het blijkbaar belangrijk voor je is.
Door Catharina Janssen van Ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie: www.inzichtpresent.nl
Nijmegen |  workshop SoulCollage®  |  10.30-13.00 |  zondag 19 juni |  € 32,50

Bezieling (na basiscursus 1)
In deze rumoerige tijd kan het een uitdaging zijn om in verbinding te blijven met je eigen bron van licht en weten. Het vraagt om je te herinneren dat je meer bent dan dit leven en dit lichaam. Vanuit verbinding met je bron kan je bezield aanwezig zijn. Dat doen wat voor jou klopt en in overeenstemming is met je (levens) doelen.
Keuzes maken en handelen met bezieling geeft energie. Hoe doe jij dit? Waar zit voor jou bezieling in en welke ervaringen heb je hierin opgedaan.
Maak ruimte voor wie je bent, jouw talenten en (levens)doelen. Laat dat wat jij in je hebt groeien  en ga bezield op pad.
Nijmegen | workshop bezieling | 19:30 – 22:00 | woensdag 6 april 2022 | € 32,50 | door Wilco Boekhorst

 

Wandelen & schilderen & energiestromen
Heb je al kunnen genieten van de lente? De zon, de sneeuw en van alles wat er gebeurt in de natuur. Alles wat groeit en ruimte krijgt.
Door buiten te zijn kun je het van bínnen gaan voelen. Hoe het met jouw groei is gesteld. En het effect dat het heeft op jou.
Door energie te stromen kom je in contact met wat er werkelijk voor jou toe doet, jouw doelen NU. Waar je naartoe wilt bewegen.
Door het te schilderen geef je hier vorm en kleur aan. Daardoor breng je het naar buiten en maak je het echt van jezelf. Zo kun je de energie die erin zit als reminder aan het eind van de dag mee naar huis nemen. Door Heleen Zonnenberg.

Stromen aan de Waal
In de zomermaanden nemen we je mee naar buiten om energie te stromen aan de waterkant, ergens op een waalstrandje.
De wind in je haren, zon op je gezicht, geluiden van de rivier in je oren, voeten op de aarde. In de kring stromen we op het thema dat zich voor die ochtend aandient. Daarna een passende oefening. En natuurlijk is er na afloop tijd voor een praatje. Introducees die met energiewerk en met ons kennis willen maken zijn welkom.

Bodytalk
Ga jij wel eens in gesprek met je lichaam? Huh..!? Je vraagt je af waar dat voor nodig is? Extra vitamientjes en nog een rondje trainen zijn natuurlijk goed voor je lijf. Je wilt tenslotte gezond, fit en vitaal blijven.
Maar het heeft je heel wat te vertellen!
Elk lichaamsdeel, litteken en elke lachlijn heeft een unieke geschiedenis. Je komt met dat verhaal in contact met behulp van je intuïtieve vermogens. Je wordt je bewust van de psychologische invloeden van je lichaam op je gezondheid.
Wil jij kennismaken met de wijsheid van je lijf?

Heel je hart
De basisfunctie van het hartchakra is oordeel loos liefhebben. Dat begint met jezelf van waarde vinden. Erkennen dat de ander gelijkwaardig is en net als jij op zoek naar levensgeluk. Je hart staat in verbinding met je handen, om te kunnen geven en ontvangen, om te helen, jezelf en de ander. Wat belemmert je om in je liefdevolle kant te stappen? Waarom huilt je hart? Waar verlangt je hart naar? Als je met heel je hart aanwezig bent dan heel je met je hart! Niet alleen jezelf maar ook de ander.

Intuïtie & werk
Je toolbox intuïtieve ontwikkeling gebruiken in werk. Die slimme mix van je verstand en intuïtie toepassen.
Neem die lastige klant of collega niet meer mee naar huis.
Blijf bij je eigen standpunt in  een pittig overleg.
Begin ontspannen aan een moeilijk gesprek.
Schakel soepel tussen denken- voelen- weten.
Parkeer je gepieker los over die ene klus of dat akkefietje.
Dat is nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd dus krijg je praktische tips, worden  casussen besproken en krijg je oefenopdrachten.

Een frisse blik op je praktijk of bedrijf
Ben jij er aan toe om nieuwe energie vrij te maken, wil je aanpakken? Je praktijk of  bedrijf écht neerzetten?  Een frisse blik werpen op de fase waar je nu in zit; ontdekken of jij on purpose bent en hoe je kunt bewegen in de richting die van daaruit bij je past.

Van je familie moet je het ( maar) hebben
Nieuwsgierig naar het energetische portret van jouw familie; het grotere geheel waar jij hoe dan deel van uit maakt?
Je kijkt jouw plek in deze familie en het verhaal dat daar bij hoort. We zoomen in op jouw relatie met een
familielid of een groepje familieleden.
Dat stelt je in de gelegenheid om te werken in jouw onderstroom vol emoties, waarden en overtuigingen. Zo kun je belemmerende blokkades loslaten. Dan ontstaat er meer ruimte voor de werkelijke potentie die aanwezig is in familierelaties.

De clown en het niet weten
Een clown is iemand die openstaat voor alles wat de wereld te bieden heeft. Er wordt nieuwsgierig onderzocht vanuit leegte en een verlangen naar nieuwe ontdekkingen. Een clown volgt zijn impulsen, gaat spelen met wat er is en vertrouwt erop dat er altijd iets komt. Er zijn geen verwachtingen. Met andere woorden: loslaten. Op zoek naar de stilte van waaruit het clownsspel zich gaat melden. Dit gebeurt vanuit de volle aandacht met je zintuigen; wat neem je waar, wat gebeurt er, wat voel je, waar komt beweging….? Wat de clown daarbij ervaart, deelt hij met z’n publiek.
Zoals de metafoor van een trapezewerker die de eerste trapeze heeft losgelaten en onderweg is naar de tweede trapeze. In het luchtledige midden – dáár bevindt zich de clown. In het niet-weten, maar vol overgave en vertrouwen. Vaak is niet-weten méér dan weten; op die manier word je uitgenodigd je intuïtie en de signalen van je lijf te volgen.