Alle themacursussen

Met het gereedschap dat je in de basisopleiding hebt leren gebruiken kun je in onze themacursussen verder op reis. Ook als je elders een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd.


Ruim baan voor jezelf
Ik ga op reis en laat achter …
Wat kom jij tegen als je op pad gaat, je doelen kiest en neerzet? Het onderweg zijn is minstens zo belangrijk als het uiteindelijke doel. Wat brengt je in contact met en haalt je uit je Flow en creativiteit? Welke overtuigingen en angsten kom je onderweg tegen en kun je loslaten zodat je niet langer vanuit oude patronen kiest en handelt. In deze cursus ga je kijken naar hoe jij onderweg bent en wat je daarin wilt bijstellen. Oftewel ruim baan voor jezelf.
Ruim baan voor jezelf | Nijmegen | woensdag | 11  wekelijkse lessen | 19.30 – 22.00 | 26 januari – 13 april 2022

Autonomie en verbondenheid
Ken jij dat gevoel om zelfstandig te willen zijn in je weten, je keuzes en je handelen. Zélf te willen bepalen, autonoom zijn.
En ken jij dan ook het verlangen om er(gens) bij te horen, verbonden te zijn.
Autonomie en verbondenheid horen bij elkaar. Ontdek hoe jij je verbindt – niet te verwarren met gebonden zijn- in relatie met de wereld en de mensen en alles om je heen. Wanneer geef jij je autonomie op en wat maakt dat jij dat doet? Durf je je echt te verbinden en wat houdt jou tegen?
Autonomie en Verbondenheid | Nijmegen | zondag | 11  wekelijkse lessen | 10.30 – 13.00 | 30 januari – 17 april 2022

Vrij & Vitaal
Kruisvaarder, flierefluiter, controle freak, wereldverbeteraar, hokjes mens, digital nomad, gewoontedier, dare devil,, angsthaas, zwerver, party ganger, einzelganger. Hoe beweeg jij in de wereld, in jouw leven en in deze tijd? Al het leven op aarde functioneert in cycli en in onderlinge verbondenheid. De wereld. Dat ben jij!
Verdiep en verstevig je de verbinding met jezelf, je levenskracht, je verlangens en doelen.  Ontdek hoe gèbondenheid de natuurlijke levens stroom verstoort en krijg inzicht in je leven vanuit een breder perspectief. Creëer ruimte voor de intelligentie van het leven waarmee je in verbinding staat en leef vanuit je volle potentie. Vrij & Vitaal!

Liefde en genegenheid
Je kunt een gouden hart hebben of een hart van steen. Het hart kan je in de schoenen zinken of je haalt je hart ergens aan op.
Niets lijkt zo tegenstrijdig als de kwaliteiten van het hart en de schaduwkanten ervan. Je hart is dan ook een krachtig energieveld in je lichaam, het beïnvloedt je immuunsysteem en je zenuwstelstel. Liefde en genegenheid zijn kwaliteiten van het hart waardoor je je kunt verbinden met je jezelf, de ander(en) en met de wereld. Soms ben je er vanzelf mee in contact, soms ben je de stroom van genegenheid kwijt en vecht je met het leven. Geef je jezelf of anderen de schuld en kunt nergens meer van genieten. In deze cursus maak je meer ruimte voor deze hartkwaliteiten door bewustzijn te ontwikkelen hierover, door genegenheids- en vergevingsenergie te stromen, door te kijken naar hoe jij dat doet in relaties en door oude verhalen/energie op te ruimen.

Vitaliteit en stappen zetten
Levenskracht ervaren tot in elke vezel en van daaruit, door jouw unieke talenten in te zetten, in beweging komen. Bruisen  om je leven kleur en betekenis te geven.
Soms  worstel je echter om op gang te komen, stel je het steeds uit, want waartoe, waarheen en waarom eigenlijk ook al weer? Het ontbreekt je aan  richting, vitaliteit, vertrouwen of daadkracht. Door oude manieren los te laten en te onderzoeken wat jouw levenskracht (af)remt creëer je innerlijke ruimte om op eigen wijze, in je natuurlijke tempo, vanuit bezieling je eigen  stappen te zetten.

Gaan voor je doelen
Ken je dat gevoel? Je voelt van alles in je borrelen, je wilt van alles ondernemen, maar het lukt maar niet of het komt er maar niet van.
Je maakt plannen, hebt goede voornemens en het lukt je maar niet om hier stappen in te zetten. Hoe ga je het nu eens aanpakken? Er ontstaat spanning, onrust, twijfel, teleurstelling. Doelen die je wilt bereiken in je leven (b)lijken onbereikbaar. Maar!
Waar word je blij van en gaat je hart naar uit? Waar wil je graag beweging in brengen?  Ontdek wat van invloed is op jou en je doelen. Door je  doelen helder te maken en neer te zetten in de tijd  maak je de weg vrij om ze te realiseren.

Overgangskracht
Ben jij in de overgang en wil je womenpower vrijmaken? Er zijn nog nooit zoveel vrouwen tegelijkertijd in de overgang geweest als in de huidige tijd. Het taboe er op is desondanks aanwezig. De overgang is de periode waarin je lichaam hormonaal terugschakelt van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid. Een, zowel fysiek als geestelijk, drastische verandering die je betekenis en plaats kunt geven door hoe jij er mee om gaat. Je kunt kiezen voor het inzetten van je womenpower in deze bijzondere periode in je leven en kijken naar : je veranderende rol als vrouw, je veranderende lichaam, overgave aan het proces, transformeren naar een wijze vrouw Door eigendom te nemen over jouw overgang lever je een bijdrage aan de spirituele ontwikkeling van alle vrouwen. Je kunt deelnemen als je Vrouw & energie I hebt gevolgd.

“In haar vruchtbare jaren stopt een vrouw, tijdens de zwangerschap, met bloeden om een baby te maken, later stopt een vrouw met bloeden om wijsheid te maken. “(Indiaans spreekwoord )
“De menopauze is een pelgrimstocht naar het heilige land in het diepst van de ziel, dat wij thuis noemen.” ( Kristi Meisenbach Boylan)