Opleiding en cursusaanbod

“Het gras gaat niet harder groeien als je er aan trekt”zo luidt een Chinees gezegde.
Natuurlijk begrijpt iedereen ook wel dat dat niet werkt. Toch is het iets wat ieder van ons regelmatig probeert. In het opvoeden van kinderen, in ons ongeduldig gaan forceren omdat we iets willen wat niet snel genoeg lukt. Zo ook bij veranderingsprocessen. We willen graag direct succes oogsten, terwijl iets zijn tijd nodig heeft om te groeien. Om te ontwikkelen. Mede om die reden is het hele opleidingstraject van Intuïtief Traject opgebouwd uit blokken zodat iemand de tijd heeft iets te leren. Het zich eigen te maken. Pauze te nemen. Weer opnieuw te beginnen. Om helemaal in een eigen tempo zich het gereedschap eigen te maken van de intuïtieve ontwikkeling. En wanneer iemand dat wil en er aan toe is, de stap te nemen aan een vervolgopleiding waarin men zich voor langere tijd verbindt aan een ontwikkelingstraject. Wij geloven dat veranderingsprocessen tijd nodig hebben. Zoals alles de tijd nodig heeft om in zijn eigen tempo te groeien, te ontwikkelen en tot bloei te komen.

“Ik ben erg tevreden over de cursus. Ik wil zelf aan het gras trekken om het harder te laten groeien, ook al weet ik dat het niet werkt maar dat ligt dus bij mij. :-)”Helma Alsemgeest april 2020

Door het volgen van  de opleidingen die we bieden, wordt je intuïtie een steeds bruikbaarder instrument in je dagelijks leven. Zo biedt het de mogelijkheid om jouw manier van werken in je beroep en jouw manier van  omgaan met anderen onder de loep te nemen. Het gaat daarbij niet over waardeoordelen als goed of fout, maar over inzicht verkrijgen in de situatie en wat je daarin aan het ervaren bent. Met de nieuwe inzichten kun je beslissingen nemen: wil je dat het zo blijft of wil je iets veranderen? Van daaruit kom je tot handelen.

Ook kun je er je beroep van maken door reader of healer te worden of door het geven van opleidingen en trainingen.

In de lessen ligt de nadruk op ervaringsgericht werken. We maken veelvuldig gebruik van visualisatie, meditatie/concentratie en wisselen dit af met spel en lichaamswerk zoals massage, dans/bewegen en door met elkaar ervaringen en inzichten uit te wisselen.

Ben je nieuw en nog onbekend met het Intuïtief traject? Bezoek een Open dag of proefles om kennis te maken.

Nieuwe studenten beginnen altijd met Basis 1.