Ervaringen van cursisten

“In basiscursus 1 en 2 heb ik ervaren, dat het zo fijn is om uit mijn ‘ratio-hoofd’ en naar mijn innerlijke gevoel en weten te kunnen gaan. Daar hoef ik niet op de omgeving te letten, mijn woorden af te wegen of naar de mening van anderen te luisteren.”

“De eerste cursus heeft me meer gebracht dan gehoopt/verwacht. Ik heb basiscursus 1 als zeer prettig ervaren, bijna een openbaring; door deze stap te nemen is mijn dagelijks leven een stuk makkelijker en rustiger geworden. Tijdens de les kwam ik regelmatig “gevoelige “plekken tegen, waardoor het niet altijd plezierig was. Ik ben nog duidelijk zoekend maar wonderlijk brengt elke les weer een actueel aandachtspunt waar ik mee bezig ben c.q worstel. Zeer waardevolle tools en eenvoudig toepasbaar.”

“Pfff………. het is soms best intensief hoor. En ik merk allerlei kleine veranderingetjes op. Bijvoorbeeld dat ik op mijn werk soms even wegloop uit een situatie waar de energie me niet aanstaat. Dat zou ik voorheen niet gedaan hebben, dan zou ik doorbijten met als gevolg dat ik doodmoe thuiskom. Of dat ik me bewust wordt dat ik  mijn eigen ruimte wil afbakenen. Tijdens de les kom ik mijzelf tegen op de momenten dat ik als gevolg van de diepe ontspanning en stilte in mijn hoofd  in slaap neig te vallen. Tja, ik vind namelijk dat ik overal het optimale uit moet halen dus  ook uit deze cursus. Ik heb me nooit eerder zo bewust afgevraagd wat ik nou in wezen, diep van binnen, eigenlijk wil omdat ik zo bezig ben om het “perfect” te willen doen.  Confronterend dus, maar ook enorm verrijkend. “(basiscursus 2)

“Dagelijks grond ik me nu , waardoor ik dichter bij mezelf kan blijven: ik durf meer te voelen en heb ontdekt wat bij mij hoort.
Ik ervaar meer bestaansrecht: dat ik er mag zijn zoals ik ben. Daardoor kan ik liever en zachter voor mezelf zijn, wat mijn zelfvertrouwen heeft doen toenemen.
Het is gemakkelijker mijn volgende stap te zetten, ik laat me niet beïnvloeden door wat anderen willen of vinden maar wat ik zelf wil.”

“Before I started here
I was always seeking for peace
I was searching everywhere
But kept feeling restless
It always felt like there was something missing
And I kept searching for the missing pieces

I didn’t feel whole
I couldn’t fully be myself
My head was a mess
I was even a little anxious
The life I lived didn’t suit me well

I felta little lost
And wasn’t sure which way to go

Now I’ve found that the shattered pieces were still here
I found them in myself
Don’t need anything else to feel whole
I can’t fully explain this
But I’m more myself now
And everything around me slowly falls into place

I can accept the way my life unfolds
And have faith that everything that happens is okay

I doubt less
cause the mess in my head is tamed
I can see things more clearly
I trust my  intuition
It guides me
I feel like I don’t have to worry
cause I carry peace in my own body”
( geschreven na de basisopleiding)

 

 

terug naar vorige pagina