Ervaringen van cursisten

Stoppen met piekeren en bij jezelf kunnen blijven
“Zo fijn om uít mijn ratio-hoofd en naar mijn innerlijke gevoel en weten te kunnen gaan! Daar hoef ik niet op de omgeving te letten, mijn woorden af te wegen of naar de mening van anderen te luisteren.”


Ontspannen leren
“Ik ben zo op mijn plek bij de opleiding, ik ga met heel veel plezier en nieuwsgierigheid naar elke cursusavond!” ( na les 4 van basiscursus 1)


Wat je eigenlijk eerder in je leven had willen hebben
“Bijna een openbaring want door deze stap te nemen is mijn dagelijks leven een stuk makkelijker en rustiger geworden. Regelmatig  dienden zich “gevoelige” plekken aan, dat was niet altijd plezierig. Ik ben nog duidelijk zoekend maar wonderlijk brengt elke les weer een actueel aandachtspunt waar ik mee bezig ben  en soms ook gewoon worstel. Zeer waardevolle tools, eenvoudig toepasbaar en prettig. Het heeft  me meer gebracht dan gehoopt en verwacht!”


Hoe je energie van abstract naar betekenisvol  kunt ervaren


Echt voor mezelf zorgen
“Pfff………. het is soms best intensief hoor. En ik merk allerlei kleine veranderingetjes op. Bijvoorbeeld dat ik op mijn werk soms even wegloop uit een situatie waar de energie me niet aanstaat. Dat zou ik voorheen niet gedaan hebben, dan zou ik doorbijten met als gevolg dat ik doodmoe thuiskom. Of dat ik me bewust wordt dat ik  mijn eigen ruimte wil afbakenen.


Over perfectie gesproken
Soms kom ik mijzelf tegen in de les, op de momenten dat ik als gevolg van de diepe ontspanning en stilte in mijn hoofd  in slaap neig te vallen. Tja, ik vind namelijk dat ik overal het optimale uit moet halen dus  ook uit deze cursus. Ik heb me nooit eerder zo bewust afgevraagd wat ik nou in wezen, diep van binnen, eigenlijk wil omdat ik zo bezig ben om het “perfect” te willen doen.  Confronterend dus, maar ook enorm verrijkend. ”


Ontdekken dat ik er toe doe
“Dagelijks grond ik me nu , waardoor ik dichter bij mezelf kan blijven: ik durf meer te voelen en heb ontdekt wat bij mij hoort.
Ik ervaar meer bestaansrecht: dat ik er mag zijn zoals ik ben. Daardoor kan ik liever en zachter voor mezelf zijn, wat mijn zelfvertrouwen heeft doen toenemen.
Het is gemakkelijker mijn volgende stap te zetten, ik laat me niet beïnvloeden door wat anderen willen of vinden maar wat ik zelf wil.”

Naar de basisopleiding


Lichter door het leven kunnen gaan
” Een grote, mooie groene rugzak kreeg ik  toen ik hier op deze aarde belandde. Om mee op reis te gaan, ver weg, of juist dichtbij. Dat werd me niet verteld, toen. Mijn rugzak vulde zich met zoveel moois, zoveel groen en zon, met verdriet, frustratie. Met van alles eigenlijk. En ik nam ‘ overal mee naar toe, zwaarder en zwaarder . Toch bleef ik vullen, ik wilde niets weggooien. Dat was van mij. Tot ik een tijdje geleden moest kruipen om mijn rugzak nog te kunnen dragen. Hoog tijd om mijn rugzak te legen, voordat ik weer kon vullen.

Dus ik ging op reis. Met mijn gevulde rugzak vol ervaringen zocht ik naar een bestemming die niet blijkt te eindigen. De reis is de bestemming zelf. En dat is juist het mooie van deze reis gebleken. Want iedere stap heeft mij dichter bij de kern gebracht die in mijzelf en daarmee in ieder van ons ligt verscholen. Geluk en verlichting kunnen alleen wijzelf ervaren. Het Wat en Wie we zijn tot het diepste aanraken. Het is zoveel meer dan woorden kunnen vullen. Het vult pagina’s en boeken vol en toch moeten we ervaren om het echte te begrijpen. Daar gaan we al.. ‘het echte’. Wat is dat eigenlijk? Het antwoord is niet simpel al weet ik nu dat we heel dichtbij kunnen komen. En wie er voor openstaat, kan mee op zoek. Door op reis te gaan.

En zo kwam Intuïtief Traject op mijn pad terecht. Onderweg, tijdens mijn reis, werd mijn pad gevolgd naar waar het op dat moment moest zijn. Zoals dat soms kan gaan. Ik was er niet naar op zoek,  ik kwam hier en wist het. Dit was de plek om mijn rugzak te legen, hier ontving ik ruimte. En zo begon ik met legen, een cursus van 11 lessen lang. Iedere week opnieuw doorzocht ik mijn rugzak naar iets wat ik weg wilde gooien. Ik zette ‘m wijd open.
Verlicht wandel ik verder.
Benieuwd naar het volgende avontuur.


Don’t worry 

“Before I started here
I was always seeking for peace
I was searching everywhere
But kept feeling restless
It always felt like there was something missing
And I kept searching for the missing pieces

I didn’t feel whole
I couldn’t fully be myself
My head was a mess
I was even a little anxious
The life I lived didn’t suit me well

I felta little lost
And wasn’t sure which way to go

Now I’ve found that the shattered pieces were still here
I found them in myself
Don’t need anything else to feel whole
I can’t fully explain this
But I’m more myself now
And everything around me slowly falls into place

I can accept the way my life unfolds
And have faith that everything that happens is okay

I doubt less
cause the mess in my head is tamed
I can see things more clearly
I trust my  intuition
It guides me
I feel like I don’t have to worry
cause I carry peace in my own body”
( geschreven na de basisopleiding)

terug naar vorige pagina