Hoe zien jouw chakra’s er eigenlijk uit?

Hoe zien jouw chakra’s er eigenlijk uit?” Kreeg ik laatst de vraag. Lastige vraag, dacht ik nog. Het is een gevoel, een weten, een energie die ik moeilijk in een hokje kan plaatsen. Maar ik vond het toch een interessante vraag en dus voelde ik even: is er een beeld of kleur die bij me opkomt? Ik zag draaikolkjes in verschillende kleuren. En op ieder draaikolkje voelde ik een soort bootje, zacht dobberend. Ik vertelde haar dat wanneer ik mij in een onrustige situatie bevind of wanneer ik niet genoeg naar mijn gevoel aan het luisteren ben dat het water harder en harder gaat kolken en dat het bootje wiebelt. Alsof er een bepaalde druk van onderuit het water aan de oppervlakte komt om alle energie op te eisen. Ze lachte en keek me indringend aan. “Ik durf het bijna niet te vertellen” zegt ze “mijn chakra’s zijn allemaal smileys. En wanneer er onguur in de lucht hangt zie ik ze boos of verdrietig naar me kijken. Terwijl de chakra’s die in balans zijn naar me zwaaien. Als een hele blij smiley.” Dit gesprek deed me goed. Humor hoeven we niet te vergeten op intensieve cursusavonden. Het maakt ook niet uit hoe de chakra’s eruit zien. Als we ze als individu voelen is de energie hieromheen allesomvattend. Ik ging met een brede glimlach naar huis, die avond.